keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Aikuisen naisen meikki part. 1

Aikuisen naisen meikissä pyritään madaltamaan juonteita, tuomaan kirkkautta silmille ja valoa kasvoille, kohottamaan kasvonpiirteitä, tasoittamaan ihonvärivirheitä sekä heleyttämään kasvoja. Värivalintoihin vaikuttavat asiakkaan tyyli, toiveet sekä persoonallisuus, mutta myös hiusten, silmien ja ihon väri. Aikuisen naisen meikissä kannattaa panostaa erityisesti tuotteiden laatuun sekä meikin kestävyyteen.

Tiukkojen ja suorien viivalinjojen sijaan aikuisen naisen meikissä kannattaa käyttää kaarevia muotoja sekä linjoja ja pehmeitä häivytyksiä. Korosta meikissä kasvojen hyviä puolia, äläkä niinkään koita peittää ns. huonompia puolia. Aikuisen naisen meikissä kannattaa muuttaa meikin työjärjestystä, sillä juonteiden ja ihon kuivuuden korostamista halutaan välttää. Puuterin ja puuterijarrujen käyttö tuo esiin juonteet, joten meikkipohjaa ei kannata tehdä ennen silmämeikkiä, sillä luomivärit voivat helposti karista poskille. Näin ollen kannattaa tehdä ensin silmämeikki ja sitten vasta muut työvaiheet.

Kuva 1. Aikuisen naisen luonnollinen meikki Linkki kuvaan

Paremman lopputuloksen saavuttamiseksi, kannattaa käyttää mahdollisimman vähän meikkiä. Paksu meikki tuo esiin ihon virheet, esimerkiksi juonteet ja ihon kuivuuden. Värivoide valitaan ihon sävyn sekä ihotyypin mukaan. Ohuellakin meikkivoiteella voidaan saada aikaiseksi peittävä lopputulos. Myös pelkkä sävytetty kosteusvoide voi riittää aikuiselle naiselle. Värivoiteen tulee silti aina sulautua ihon omaan sävyyn.

Couperosan peittäminen
Jos couperosaa on vain hieman, sen saa hyvin tasoitettua meikkivoiteen avulla. Punoittaviin kohtiin voi tarvittaessa taputella toisen kerroksen meikkivoidetta. Peitevoidetta tai punaisen neutraloijaa voidaan käyttää silloin, kun punotus on voimakasta. Peitevoide tai neutraloija levitetään joko meikkivoiden alle tai päälle. Tuloksen tulee kuitenkin olla ohut eikä vahamainen. Punakkuuden saa piilotettua hyvin oman ihon sävyisellä tai muutamaa astetta tummemmalla meikkivoiteella. Omaa ihoa vaaleampaa sävyä kannattaa välttää, sillä se saa helposti aikaan aavemaisen lopputuloksen. Kestävän lopputuloksen luomiseksi voi taputella irtopuuteria kasvojen eniten punoittaviin kohtiin. Poskipunan käyttö ei ole välttämätöntä, mutta halutessaan voi käyttää joko korallin tai persikan sävyjä.

Kuva 2. Aikuisen naisen meikki Linkki kuvaan

Pigmenttimuutosten häivyttäminen
Maksaläiskät ja muut pigmenttimuutokset on usein vaikea meikata piiloon, sillä ne helposti kuultavat meikkipohjan ja peiteaineiden läpi. Kevyemmät muutokset tasoittuvat kuitenkin yleensä pelkän meikkivoiteen avulla. Suurempien ja tummempien pigmenttimuutoksien peittämiseen tarvitaan usein ruskean neutralisoijaa. Puuterin sijaan kannattaa käyttää aurinkopuuteria, sillä se häivyttää ruskean värinsä ansiosta hyvin maksaläiskiä. Aurinkopuuteria voi käyttää myös poskipunana.

Kuva 3. Kasvot, joissa pigmenttimuutoksia. Vas. ilman meikkiä, oik. meikattuna. Linkki kuvaan

Silmäpussien häivyttäminen
Vaalea väri korostaa silmäpusseja, joten vältä vaalean värin levittämistä silmäpussien päälle. Mattapinnan jättävällä puuterilla ja värivoiteella saadaan pullottavat silmänaluset piiloon. Jos kuitenkin silmänaluset ovat myös tummat, ne saadaan piiloon valokynällä tai peiteaineella. Valokynää tai peiteainetta vältetään levittämästä pullealle alueella ja se kuuluukin levittää vain varjokohdalle. Tehokkaalla silmämeikillä saadaan parhaiten huomio pois silmäpusseista.

Kuva 4. Silmäpussit on meikattu piiloon. Linkki kuvaan

Juonteiden madaltaminen
Valokynällä saadaan parhaiten häivytettyä juonteita, ihon varjoalueita sekä uurteita. Valokynä on tähän hyvä tuote, sillä sen ohuen koostumuksen, vaalean värin ja valoa heijastavan vaikutuksen ansiosta se luo optisesti kohottavan vaikutuksen. Värivoide tulee levittää aina ennen valokynän käyttöä. Valokynää kuuluu käyttää vain juonteen pohjalle tai varjoalueelle. Valovärin levittämisen jälkeen, sen annetaan kuivua pari sekuntia. Tämän jälkeen valoväri tasoitetaan meikkivoiteeseen sormilla tai sienellä kevyesti painellen.


Kuva 5. Juonteet on häivytetty piiloon meikillä. Linkki kuvaanLähde:
Tuija Luukkainen, Taina Raivio, Tuula Väliaho, Meikkaus, WSOY Oppimateriaalit Oy, 2007, sivut 186-191Kirjoittanut: Erika 

1 kommentti:

  1. Kuva-alan ammattilaisena näen, että silmäpussit on photoshopattu piiloon, ei meikattu. Kun toivoo ohjeita tähän ikävään asiaan tuollaiset kuvat eivät palvele ketään.

    VastaaPoista