keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Juhlameikki

Kuva 1. Voimakas juhlameikki Linkki kuvaan

Värivoide ja Neutraloijat
Värivoide voi olla oman ihon sävyinen tai jopa astetta vaaleampi. Värivoide voi olla hieman peittävämpi kuin päivämeikissä ja värivoidetta voi myös levittää korville.
Peite väri eli punaisen neutraloijaa käytetään peittääkseen kasvoilla olevaa punasuutta. Peiteväriä voi myös käyttää juhlameikissä jos tietää että kuumuus tai nautittu alkoholi käy punottamaan kasvoilla voimakkaasti. Peiteväriä kannattaa levittää hyvin varovasti ohueksi kerrokseksi ettei se tule iholla selvästi näkyväksi.

Korostus ja varjostus
Valokynää levitetään tosi ohuesti nenänselkään, otsalle, nenän lähettyville ja poskiluun yläpuolelle lähelle silmää (Ei silmänalusille). Varjostusta levitetään hyvin kevyeesti poskiluun alle ja häivytetään tarkat rajat hyvin.

Kuva 2. Valot ja varjot Linkki kuvaan

Puuteri 
Puuteria käytetään meikissä kiinnittäessä meikkiä ihoon ja se tekee ihosta mattasemman ja kestävän. Kiinnitys puuteri on joko väritön tai roosan sävyinen. Kiinnityksessä ei käytetä värillistä puuteria ja harvemmin kiinteätä puuteria.

Silmämeikki
Silmämeikissä kannattaa unohtaa hennot sävyt koska silmät tuodaan esille juhlameikissä. Luomille levitetään aluksi luomenpohjustusvoidetta joka tasoittaa ihon sävyä ja kiinnittää silmämeikin. Luomiväriksi sopii tummat korostusvärit esim. musta, sinivioletti, tummanharmaa ja tummansininen. Luomen liikkuvalle osalle käytetään tumman vastakohtaa esim. valkoinen, vanilja, luunvärinen ja vaaleat helmiäisvärit, jotka taittavat valoa kauniisti. Rajaukset saavat juhlameikissä olla voimakkaat ja selkeät. Rajausväri on musta ja ripsivärissä myös musta on paras. Ripset taivutetaan ja sen jälkeen levitetään ripsiväri. Lisä tuuheutta ripsiin saa irtoripsillä (joko ripsi tupsut tai nauhat). Kajaalia alaripsillä tai tumma luomiväri korostaa silmiä enemmän ja antaa niille kauniin kiillon.

Kuva 3. Silmämeikin opastus Linkki kuvaan

Kulmakarvat
Kulmakarvat muotoillaan selkeämmiksi ja tummemmiksi kuin päivällä, mutta kannattaa varoa ettei kulmista tule liian tummat.

Poskipuna
Poskipunana voi käyttää puhtaan punaista tai pinkkä. Pehmeät värit jotka ovat korallin tai ruskean sävyiset häipyvät keinovalossa. Poskipunaa käytetään juhlameikissä enemmän kuin päivämeikissä.

Huulet 
Huulipunan valinnassa kannattaa tietää että keinovalo suosii sinisellä taitettuja värejä, esim pinkkiä, fuksiaa, siniliilaa, sinisillä taitettuja punaisia ja puhdasta punaista. Huulet rajataan hyvin ja huulet voi viimeistellä vielä huulikiillolla.

Lähteet:
Riitta Vaara, Meikki itselle ja ammatiksi, Edita prima, 2011
Kirjoittanut: Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti