keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Silmälasimeikit

Pluslasimeikki
Pluslasit korostavat silmänympärysihon juonteita, silmäpusseja ja värimuutoksia (esim. tummat silmänaluset). Pluslasit ovat kuperat, joten ne myös suurentavat silmiä. Pluslasit vahvistavat silmämeikkiä. Jos laseissa on paljon plussaa, ei tarvitse tehdä niin vahvaa meikkiä. Meikin siisteys ja värivalinnat ovat tärkeitä pluslasimeikissä, sillä pienetkin virheet huomataan.

Silmiä pyritään pienentämään meikin avulla. Väriksi kannattaa valita tummia tai keskitummia luomivärejä. Pluslasimeikissä suositellaan välttämään paksua ripsivärikerrosta sekä paksuja rajauksia. Silmälasien muoto, kehysten väri ja muoto kannattaa huomioida silmämeikissä sekä huulipunan ja poskipunan valinnassa.

Kuva 1. Pluslasimeikki Linkki kuvaan

Miinuslasimeikki
Miinuslasit madaltavat juonteita ja ryppyjä sekä pienentää silmiä ja silmänympärysihoa. Luomivako ei pakosti erotu selkeänä ja luomen liikkuva osa voi näyttää kapealta, jos miinuslasit ovat vahvat. Miinuslasit saa myös ripset näyttämään lyhyemmiltä.

Miinuslasimeikissä pyritään meikkaamaan silmät suuremman näköisiksi. Helmiäisvärit ovat hyvä vaihtoehto miinuslasimeikkiin, sillä ne vähentävät pienentävää vaikutusta. Luomivakoon ja silmän ulkonurkkaan voidaan levittää tummaa luomiväriä, joka häivytetään ylös- ja ulospäin. Tämä tuo luomet paremmin esiin. Luomen liikkuvalle osalle voi sen sijaan laittaa vaaleaa luomiväriä. Ripsiväriä voi levittää useamman kerroksen ja ohuet rajaukset voidaan tehdä ylä- ja alaluomelle.

Kuva 2. Miinuslasimeikki Linkki kuvaan

Piilolinssimeikki
Piilolinsseihin ei saa mennä meikkiä tai muuta kosmeettista tuotetta, joten ne laitetaan silmiin aina ennen meikkausta. Piilolinssimeikissä suositellaan välttämään kaikkea varisevaa ja pölyävää. Voidemaiset ja kynämuodossa olevat luomivärit sopivat hyvin piilolinssimeikin tekoon. Huolellisesti ja varovasti käytettynä voidaan kuitenkin käyttää myös puuterimaisia tuotteita. Sisäkajalia ei suositella piilolinssimeikissä, sillä se heikentää piilolinssien käyttöikää. Puuteroinnin aikana on hyvä pitää silmät kiinni, jottei puuteri pöllyä silmiin.

Kuva 3. Silmämeikki Linkki kuvaan

Lähteet:
Tuija Luukkainen, Taina Raivio, Tuula Väliaho, Meikkaus, WSOY Oppimateriaalit Oy, 2007, sivut 180-185 
Kirjoittanut: Erika 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti