tiistai 28. huhtikuuta 2015

Etniset meikit, tumman ihon meikki

Tumman ihon meikki
Tumman ihon meikistä voidaan tehdä vahva, keskivahva tai kevyt. Siinä käytetään lämpimiä, kylmiä ja neutraaleja sävyjä. Haastavinta tumman ihon meikissä on se, että värit saadaan erottumaan ihosta halutulla tavalla. 

Sopivin värivoide ja puuteri löytyy meikkisarjasta, joka on suunniteltu erityisesti tummaihoisille. Värivoide valitaan halutun peittävyyden mukaan ja ennen värivoiteen levitystä suositellaan käyttämään kasvovoidetta. Tumma iho voi usein olla rasvainen, joten iholle voidaan käyttää öljyttömiä ja mattapintaisia tuotteita. Tällöin ei välttämättä tarvitse käyttää ollenkaan puuteria. Tunkkaisen lopputuloksen välttämiseksi kannattaa levittää meikkivoidetta vain ohut kerros.

Puuteria ei tarvitse käyttää kuin pieni määrä. Tummalle iholle sopii parhaiten tumma puuteri, joka on kevyesti hohtava. Jos iholla on taipumusta rasvoittua, täytyy puuteria käyttää runsaammin.

Kuva 1. Luonnollinen tumman ihon meikki Linkki kuvaan

Tummalle iholle sopii hyvin melkein kaikki sävyt. Silmämeikissä voidaan käyttää kirkkaita, neutraaleja, vaaleita, villejä, kylmiä ja lämpimiä värejä. Luomivärit voivat olla runsaspigmenttisiä, jotta meikistä saadaan aikaan tarpeeksi voimakas. Tummalle iholle sopii niin mattapintaiset kuin helmiäispitoiset sävyt. Silmät voidaan rajata mustalla kynällä. Rajaukset voivat olla joko vahvat ja selkeät tai pehmeät ja häivytetyt. Voimakkaan meikin luomiseksi voidaan piirtää rajaukset ylä- ja alaluomelle. Ripsiin voi levittää mustaa tai sinimustaa ripsiväriä.

Kulmat voidaan tarvittaessa muotoilla ja värjätä. Kulmakarvageelillä kulmat saadaan tarvittaessa ojennukseen. Jos karvat ovat pitkät, niitä voidaan varovasti leikata saksilla lyhyemmiksi. Tummaihoisen kulmakarvoihin voi käyttää tumman ruskeaa tai jopa mustaa väriä.


Kuva 2. Voimakas silmämeikki Linkki kuvaan

Täyteläisten ja suurien huulien ansiosta voidaan tummaihoisille käyttää voimakkaita ja kirkkaita huulipunia ja kiiltoja. Rajaus piirretään täyteläisiin huuliin yleensä sisemmän rajan mukaan. Ihonväriset, tummat ja tummanpunaiset rajauskynät soveltuvat hyvin tummaihoisen huulimeikkiin. Hohtavat, kimaltavat ja kiiltävät huulipunat ja kiillot sopivat täydellisesti tummaihoisille.

Luomivärien lisäksi myös poskipunan tulee olla runsaspigmenttinen, jotta se erottuu tummasta ihosta. Poskipuna voi sisältää helmiäistä, joka luo hehkua kasvoille. Vaaleiden poskipunien sijaan suositellaan käyttämään tummempia poskipunasävyjä. Tummalle iholle parhaiten sopivat poskipunasävyt ovat mm. pronssi, koralli, aprikoosi, ruusu, viininpunainen, fuksia ja luumu. Myös aurinkopuuteria voidaan käyttää poskipunan sijasta. Usein tumma iho ei edes tarvitse poskipunaa näyttääkseen hyvältä.

Kuva 3. Tumma huulimeikki Linkki kuvaan

Lähteet: Tuija Luukkainen, Taina Raivio, Tuula Väliaho, Meikkaus, WSOY Oppimateriaalit Oy, 2007, sivut 199-203
Kirjoittanut: Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti