tiistai 21. huhtikuuta 2015

Päivämeikki

Päivä- ja iltameikin ero on melko pieni. Iltameikki eroaa päivämeikistä väreillä ja voimakkuudellaan. Päivämeikki on yleensä melko kevyt ja luonnollinen, kun taas iltameikki voi olla paljon tummempi ja voimakkaampi. Parhaita värejä päivämeikin luomiseen ovat pehmeät ja luonnollliset niin sanotut nude-värit. Päivämeikki kannattaa tehdä luonnonvalossa, jotta värien valinta onnistuu parhaiten.

Kuva 1. Päivämeikki Linkki kuvaanVärivoide
Värivoide kuuluisi sulautua oman ihon sävyyn, pelkästään tasoittamaan omaa kasvojen ihoa. Värivoidetta valitessasi ei kannata kokeilla omaan käteen, onko väri sopiva. Käsien ihonväri ei ole saman sävyinen kuin kasvoilla, joten kokeile aina värivoidetta kaulalle tai decolleten alueelle. Näin saat parhaiten oikeansävyisen värivoiteen valittua.

Silmämeikki
Silmämeikissä käytetään vaaleita, luonnollisia ja keskitummia värejä. Häivytys on hyvin tärkeää, sillä päivävalo paljastaa pienimmätkin meikkivirheet. Ripsivärinä voi käyttää ruskeaa tai mustaa. Rajaukset voidaan tehdä joko ruskealla tai mustalla, mutta hyvin kevyesti.

Kulmakarvat
Kulmakarvojen tulee olla luonnollisen näköiset. Jos käytät kulmakynää, niin sen väri tulee valita hiustenvärisi mukaan.


Kuva 2. Kulmakarvan oikea malli Linkki kuvaan

Huulet
Huulet meikataan luonnollisesti huulikiillolla tai huulipunalla. Huulipunan sävyt ovat nudesta luonnollisen punaseen, tummat huulipunat ovat enemmän iltaa varten. Huulissa voi käyttää myös huulten rajausta korostaakseen huulten muotoa, mutta rajaukset ovat hyvin kevyet.

Poskipuna
Poskipunaa ei päivämeikissä käytetä kovin runsaasti. Poskipunan ideana on saada kasvoille kaunis luonnollinen hehku. Poskipunaa laittaessa kannattaa voimakkuus tarkistaa päivän valossa ettei siitä tule liian raju. Poskipunan värit valitaan oman ihon värin mukaan sitä korostaen.


Lähteet:
Riitta Vaara, Meikki itselle ja ammatiksi, Edita Prima Oy, 2011

Kirjoittanut: Erika ja Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti