keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Aikuisen naisen meikki part. 2

Jos yläluomella ei ole paljon juonteita ja silmän liikkuva osa on hyvin näkyvissä, voi aikuisen naisen silmämeikki olla värikäs ja tyyliltään erilainen. Jos yläluomi on ryppyinen ja laskeutunut tai silmänvalkuainen on samea tai punoittava, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota värivalintoihin, tuotteiden laatuun sekä levittämistekniikkaan. Puuterinkäyttöä kannattaa välttää, sillä se tuo esiin juonteet ja kuivuuden.

Silmämeikki
Luomiväreillä saadaan muotoiltua silmiä. Vaaleiden ja helmiäispitoisten luomivärien sijaan aikuisen naisen meikissä kannattaa käyttää neutraaleja ja tummia sävyjä, esimerkiksi mustaa, oliivia, tummanharmaata ja harmaanruskeaa. Mattapintaiset ja erittäin vähän helmiäistä sisältävät luomivärit ovat parhaita aikuisen naisen meikkiin. Helmiäispitoiset luomivärit tuovat esiin juonteet.

Silmän sisänurkkaan voi halutessaan levittää mattapintaista vaaleaa luomiväriä, jos sisänurkassa on sileä kohta. Punertavia luomivärejä kannattaa välttää, jos silmissä on punaisuutta. Harmaat ja mustat sävyt sopivat hyvin punoittaville silmille, sillä tummat sävyt rauhoittavat punaisuutta.

Kuva 1. Aikuisen naisen meikki Linkki kuvaan

Kajal ja rajaus
Beigeä, valkoista tai harmaata sisäkajalia voidaan käyttää alaluomelle tasoittamaan punaisuutta. Ukkosensinistä ja teräksenharmaata suositellaan käyttämään silloin, kun halutaan peittää sameaa ja kellertävää silmänvalkuaista. Silloin silmiin saadaan kirkkautta. Iltameikissä voidaan käyttää mustaa kajalia, jolla saadaan tehostettua silmämeikkiä ja ryhdistämään laskeutuvia luomia.

Rajauksella saadaan silmät esiin. Sillä saadaan lyhyistä ripsistä pidemmän näköisiä ja harvoista ripsistä tuuheamman näköiset. Kynällä tehty rajaus kiinnitetään lopuksi luomivärillä. Rajauksessa voidaan käyttää myös luomiväriä, mutta se ei ole niin kestävä. Näiden lisäksi on olemassa myös nestemäinen rajausväri, jolla saadaan aikaiseksi kestävin ja siistein lopputulos. Nestemäisellä rajausvärillä voidaan tehdä rajaus joko luomivärin alle tai päälle.

Kuva 2. Juhlameikki Linkki kuvaan

Ripset
Kun ihmiselle tulee lisää ikää, voivat ripset alkaa ohenemaan, katkeilemaan, lyhenemään sekä harvenemaan. Ripsipermanentti ja ripsien kestovärjäys on hyvä vaihtoehto aikuiselle naiselle, sillä niillä saadaan ripset paremmin esiin. Musta ja mustaan taittavat sävyt tuuheuttavat ja tuovat näyttävyyttä ripsiin. Ulkonurkkaan voidaan lisätä enemmän ripsiväriä ja ripset voidaan taivuttaa ripsentaivuttimella. Juhlameikkiin voidaan myös lisätä irtoripsiä.

Kulmat
Kulmakarvat on ns. kasvojen kehykset. Ne kohottavat ja nostavat raskaita silmäluomia. Kulmakarvojen tulee olla luonnolliset, niin väriltään kuin muodoltaankin. Aikuisen naisen meikissä ei tule tehdä kulmakarvoista liian kovia tai geometrisiä. Kulmakarvojen korkeinta kohtaa voidaan korostaa, sillä se tuo ryhdikkyyttä katseeseen. Kulmakarvageelillä saadaan kulmat pysymään hyvin muodossaan. Kulmakarvoja voidaan värjätä, jolloin niitä ei tarvitse piirtää eikä niihin tarvitse lisätä väriä. Kestopigmentointi on myös yksi vaihtoehto, varsinkin silloin, jos ei ole omia kulmakarvoja.

Kuva 3. Luonnollinen meikki Linkki kuvaan

Huulimeikki
Alahuuli tulee iän myötä voimakkaammin esiin ja ylähuuli voi pienentyä. Huulien ympärille syntyy juonteita, joiden vuoksi huulipunan pysyvyys heikentyy. Kestävän huulimeikin saavuttamiseksi kannattaa käyttää huulimeikin pohjustustuotetta, rajauskynää sekä pitkäkestoista huulipunaa. Huulet kannattaa rajata ja värittää rajauskynällä ennen huulipunan tai -kiillon levittämistä. Huulten rajaukseen kannattaa käyttää samansävyistä kynää, kuin mitä huulipunaa käyttää.

Räikeiden värien sijaan aikuisen naisen huulimeikissä voidaan käyttää neutraaleja, luonnonläheisiä ja tummia värejä. Punaiset ja sinipohjaiset sävyt raikastavat ja syvät värit ja raikkaat punaiset nostavat suupieliä. Jos huulista halutaan täyteläisen näköiset ja ryppyjä halutaan häivyttää, kannattaa käyttää huulikiiltoa, jossa ei ole helmiäistä.

Kuva 4. Raikas aikuisen naisen meikki Linkki kuvaan

Poskipuna
Poskipuna piristää ilmettä, saa hehkua kasvoille ja kohottaa kasvojen piirteitä. Ruusuisilla sävyillä ja raikkailla sekä pehmeillä sävyillä (roosa, koralli, persikka) saadaan luotua kaikista helein lopputulos. Myös poskipunissa kannattaa välttää helmiäistä.

Lähde:
Tuija Luukkainen, Taina Raivio, Tuula Väliaho, Meikkaus, WSOY Oppimateriaalit Oy, 2007, sivut 191-197 
Kirjoittanut: Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti